Fiat 500 Giardiniera – 1960 voor Corine

libretto di circolazione!

Ja inderdaad, libretto di circolazione is het kentekenbewijs.
En het uitroepteken mag je wat mij betreft ook vertalen….het is er, joepie! (weer een uitroepteken).

Het was toch even spannend of de papieren echt zouden komen. Wij komen niet iedere dag bij de RDW “op kantoor” en waren toch niet helemaal overtuigd van de betekenis van het ontvangen en dan weer inleveren van de papieren, van een kreet als “het fiatje mag gaan”, en waren zelfs niet overtuigd van een geslaagde missie na het doen van een betaling.

Toch hebben we twee brieven van de RDW ontvangen;
versie 1: kentekenbewijs deel II en IB, kentekennummer is AM-94-33, met de aantekening “Schade, RDW keuring nodig”, waarna een paar dagen later op de mat lag…
versie 2: kentekenbewijs deel IB, zelfde datum, zelfde tijd maar een printdatum van twee dagen later. Dit keer met de tekst “geschorst tot en met: 03-02-2011”.
De laatste brief natuurlijk als gevolg van de schorsing die ik keurig via internet heb kunnen invullen.

En als gevolg daarvan, heb ik ook een leuk briefje van de belastingdienst gekregen.
De inspecteur van de belastingdienst zegt “uit de gegevens van het kentekenregister maak ik op dat het bovengenoemde motorrijtuig 25 jaar of ouder is” en dat ik daarom geen motorrijtuigenbelasting hoef te betalen. Ik ben blij dat we door het invullen van allerlei velden op hun website hem erop hebben gewezen dat het een oude auto is. Gelukkig kunnen ze goed rekenen en hebben dus correct geconstateerd dat 50 jaar inderdaad ouder is dan 25.