Fiat 500 Giardiniera – 1960 voor Corine

scrabble con freno a mano – scrabble met de handrem

Klusjes tussendoor is het idee…. dus de wielophangingen en de remmen zijn te voorschijn gehaald. Wel heel spannend om er achter te komen of de Giardiniera uit 1960 nog compleet is, en of er onderdelen te krijgen zijn. Ook de donor is geofferd.

Omdat deze als eerst voorhanden was zijn we gestart met de achterwielophanging van de donor. Dat het ook voor anderen een donor is geweest blijkt, want de remtrommel was geheel leeg. Toch wat schoongemaakt en geprimerd. Zie eerder blogje.

IMG_5104 IMG_5105 IMG_5114 IMG_5116

Dan toch maar in de opslag zoeken naar de dozen voor de 1960’er. En uiteraard gevonden! Ook hier de achterwiel- en voorwielophanging gedemonteerd. Deze achterwielophanging was heel anders dan je kunt verwachten bij een Giardieniera, dat zou tenslotte het onderstel van een 600 moeten zijn, toch? De constatering; deze Giardiniera heeft het onderstel van een D. Bijzonder denken wij.

Maar we zijn gestart met het schoonmaken en inventarisatie van de te vervangen onderdelen. En even winkelen voor nieuwe onderdelen; een doos vol snoepgoed!

IMG_5117

Maar….. we missen nog wat! Dus ik ga een oproepje plaatsen op facebook voor de handremhevel aan de linkse kant (op de foto staat de rechtse) en handremhevelafdichtrubbers (links en rechts). Prachtig woord voor scrabble.

handremhevel rechtshandremhevelafdichtrubber