reageer (66) - eerste - .... - 113 - 114 - 115 - 116 - 117 - .... - laatste - inhoud - album - marktplaats

Montage versnellingsbak

01-10-2011

Nadat alles gedemonteerd is heb ik de carterdelen goed vetvrij gemaakt en met glasparel gestraald zodat het er weer als nieuw uitziet. Ook zijn alle bouten, moeren, plaatjes enz. gestraald en naar de verzinker gebracht.



Na controle van alle onderdelen, waaruit bleek dat alles in orde is, kan de montage beginnen. Eerste de as voor de schakelvork van de 1e en 2e versnelling gemonteerd om er dan achter te komen dat je met de middelste (3e en 4e versnelling) moet beginnen. Al doende leert men zullen we maar zeggen.



Uiteindelijk zitten de drie schakelvorkassen en de priseas er in. De hulpas kan er dan bijgelegd worden en de bak kan gesloten worden. Je moet er rekening mee houden dat je de vork van de 5e en achteruit pas vastzet en borgt nadat de twee carterhelften in elkaar zitten ander krijg je het tandwiel van de achteruit er niet meer in.



Afmonteren van de bak gaat niet lukken. Ik moet eerst de verzinkte en bestelde onderdelen binnen hebben. Volgende keer zijn waarschijnlijk de carburateurs aan de beurt.



abonneer op het blog en blijf op de hoogte!

emailadres


geef een reaktie