reageer (66) - eerste - .... - 114 - 115 - 116 - 117 - 118 - .... - laatste - inhoud - album - marktplaats

Carburateurs en dynamo

08-10-2011

Zoals gemeld zijn de carburateurs aan de beurt. Het betreft hier twee dubbele DellOrto carburateurs met een diameter van 40mm. Om te beginnen de carburateur geheel demonteren. En als je alles uit elkaar hebt zit er dit in totaal in.



De onderdelen gestraald met glasparel en alles GOED schoonmaken, er mag geen korreltje straalmateriaal achterblijven. Tot slot de carburateur met een revisieset weer in eklaar zetten. Dit is het verschil tussen voor en na behandeling.



Nog even de opbrengst van de acceleratiepomp controleren. 20 keer pompen moet een opbrengst geven van ongeveer 6ml per inlaat.



Ik meet dit door de opgebrachte benzine op te vangen in doppen van spuitbussen remreiniger en de vloeistof met een injectiespuit op zuigen. Je kunt dan de opbrengst gemakkelijk aflezen.



Als je ze allebei gereed hebt kunnen ze op de motor worden gemonteerd.



Na de carburateurs is de dynamo gedemonteerd. Hier is hij al een stukje uit elkaar.



Dan alles doormeten, schoonmaken, monteren en op het blok zetten. (de ijzerdraad is ter vervanging van de bouten die samen met de moer van de poelie nog verzinkt moet worden)



Ook nog wat tijd gehad om de startmotor te demonteren en de onderdelen te spuiten. Het meten en de montage volgt volgende keer.



Rest me alleen nog even het resultaat te laten zien: een afgebouwd motorblok.





abonneer op het blog en blijf op de hoogte!

emailadres


geef een reaktie