reageer (66) - eerste - .... - 92 - 93 - 94 - 95 - 96 - .... - laatste - inhoud - album - marktplaats

Achteras en reaktie triangel

11-06-2011

Zoals beloofd: De achteras



Omdat de flens aan de aandrijfkant nogal verroest is kan ik aan het verfmerk niet herkennen wat voor as het is. Dus gaan we dat als volgt uitzoek:



1. As op schragen 2. Een zijde van de wielen blokkeren, in dit geval met een bezemsteel 3. De andere wielkant 20 keer ronddraaien 4. Terwijl je de wielkant draait het aantal keer dat de aandrijfflens ronddraait tellen. Het is handig als je hier een hulpje bij hebt, want zowel draaien en tellen kun je niet alleen. Zoals je aan de turfstreepjes kunt zien is dat de flens 41 keer is rondgegaan. Conclusie: Een 10/41 as, waar een groen verfmerk op zou moeten zitten, en dus de as die bij de Bertone hoort. Na de flens nog eens goed te hebben bekeken, en toch wat gepoetst te hebben... bleek er dus groen verf te voorschijn te komen. [smile]10_confused.gif[/smile]



Verder worden ook de bussen van de reaktie triangel vervangen. Na een goede tip op het [url=http://www.alfaspeed.nl/phpforum/viewtopic.php?f=8&t=5122]alfaspeed-forum[/url] heb ik de delen gemerkt, de bussen in het rubber losgeboord, de buitenste ring met een luchtzaag ingezaagd en de bus er uitgetikt (nou ja, getikt... daar was wel flink geweld voor nodig).



De binnenste bus heb ik eenvoudig van de triangel afgeslepen.





abonneer op het blog en blijf op de hoogte!

emailadres


geef een reaktie