reageer (66) - eerste - .... - 160 - 161 - 162 - 163 - 164 - .... - laatste - inhoud - album - marktplaats

Brug gemonteerd

06-10-2012

De beton is verhard en de brugdelen kunnen in de sparingen worden gelegd. Eerst heb ik de randen afgewerkt met metalen platen, Het oog wil ook wat nietwaar.



Dan het eerste brugdeel er met de motorkraan ingehesen. Dat ging maar net, zo`n brug is loeizwaar. Ik heb er lang over nagedacht hoe dit aan te pakken. Immers je wil de brug ingeklapt in de sparing leggen zodat deze past, maar je wil hem daarna op enige hoogte hebben om het leidingwerk aan te sluiten. Daarom heb ik het volgende bedacht: De groene strop zit om de schaar heen zodat de brug niet uit kan schuiven.



Als het deel in de put ligt heb ik met de blauwe schorband (vooraf om de bovenste plaat gelegd) de brug uit de scharnieren gehesen. Op deze manier kan ik de olieleidingen door de buizen voeren.



Zo dat is één, de tweede op een zelfde manier.



Dan nog de lucht, olieslangen en electra gemonteerd. Dit was nogal moeilijk, de omschrijving die meegeleverd was sloeg werklijk nergens op, er was geen touw aan vast te knopen. Dus eerst alle draden en leidingen bestuderen en pas monteren als je door had wat de funtie is.



En tot slot olie er in (16 liter!) en testen maar. Zo liggen ze vlak in de vloer...



... en zo op de hoogste stand.



Volgende deelproject is een aanpassing van het dak. Goede kijkers hebben al gezien dat ik maar weinig ruimte heb tussen het dak en de hoogste stand van de brug.



abonneer op het blog en blijf op de hoogte!

emailadres


geef een reaktie