reageer (66) - eerste - .... - 135 - 136 - 137 - 138 - 139 - .... - laatste - inhoud - album - marktplaats

Hemel monteren

22-01-2012

Ik ben begonnen met de balein op maat in de hemel te knippen. Daarna is het frame van het `open dak` gemonteerd en de hemel met de balein en papierklemmetjes vast gezet. Als de balein vertikaal omhoog staat kun je de voorkant van het frame op de hemel markeren.



Als je dit hebt afgetekend heb je de basis voor het hele dak. De balein en het frame zijn immers de vaste punten. De hemel wordt eerst op de voorkant van het frame mooi strak vastgelijmd. Hier heb ik Bizontix voor gebruikt.



Dit is de basis om de rest van de randen te lijmen. Je moet de hemel bij de bochten inknippen.



Dan komt het open dak gedeelte. Dat ook op het frame moet worden gelijmd. Dit is best spannend, want je moet op de mooie kant lijmen en je wil geen lijmresten in het zicht hebben.



Als het open dak zorgvuldig is afgetekend kan het op het frame worden gelijmd en vastgezet met de klemmetjes in vrolijke kleuren (van de Action).



De hemel is nu gereed om in de auto te worden gezet. Maar eerst moeten er nog foamranden en een schuimvulling tegen het dak worden gezet. Ik gebruik hier 7mm dik foam voor die ik met spuitlijm vastzet. Boven de voorste stoelen is een dikkere foam nodig. Hier heb ik een akoestische foam gebruikt. Standaard zat hier een plaat steenwol.



Dan kan de hemel er in. Startend met het frame rondom vast te schroeven. Wat een gepruts is dat met die kleine korte schroefjes. En je wil geen lange schroeven gebruiken; anders krijg je `uitwendige deukjes` in het dak.



Nadat het frame gemonteerd is kan de balein vast worden gezet.



Dan kan de voorzijde op spanning worden verlijmd.



De zonnenklepjes door de hemel geprikt en vastgezet.



En de zijkanten worden vastgelijmd.



Uiteindelijk, na veel passen, meten, schuiven, trekken en een enkele krachtterm, is dit het resultaat.



De zijruitjes, de chromen trim en de handgreepjes moeten nog worden gemonteerd.



abonneer op het blog en blijf op de hoogte!

emailadres


geef een reaktie