Fiat 500 Giardiniera – 1960 voor Corine

Ik heb laatst horen vertellen dat tegenwoordig ook kleine baby’s op de foto moeten voor een paspoort, met ogen open en niet lachend of huilend maar wel recht in de camera kijkend. Een hele opgave, ook voor de ouders.

Mijn giardiniera kan nog niets zien, want lampen en accu ontbreken. Uit ervaring met de Alfa Spider weten we dat er ook nog een kabelboom voor elektra gemaakt moet worden om een en ander te laten functioneren. Het zou kunnen zijn dat deze fiat-kabelboom niet een heel weekend in beslag zal nemen, maar desalnietemin ……. het moet allemaal nog gebeuren, en tot dat moment kunnen de oogjes nog niet open.

Lachen, huilen of serieus kijken is ook nog niet aan de orde. Volgens mij moet je om expressie te kunnen uitstralen, toch een kloppend hart hebben. Het is hierbij zeker niet gezegd dat de Giardiniera geen kloppend hart heeft, nee dat hoor je mij niet zeggen ………..ik heb het alleen nog niet gehoord!

Voor de nieuwelingen op dit blog, kijk en lees de eerdere pagina`s en je leest en leert over de emotionele staat van mij en mijn fiat.

Ondanks onze staat van sluimerende afwachting, hoop op een betere toekomst en een grenzeloos vertrouwen in een goede afloop van het hele project, kan ik hierbij met blijdschap kennisgeven van het in ontvangst mogen nemen van het paspoort van de fiat500club!

fiat weblog 16

Het is een geweldig leuk, geel paspoort, in het ouderwetse formaat. En de inhoud is helemaal fantastisch!

Bij de fiatclub houden we ervan om de nostalgie in leven te houden, dat hebben we vandaag geleerd tijdens het introductie evenement voor nieuwe leden. Een lid van de fiat500club streeft de doelstelling van de club na;

Het bevorderen van het plezier beleven aan de gezamenlijke hobby van de leden: het rijden en onderhouden van de Fiat 500.

Eerst denk je, dus niet voor mij, want rijden kan ik nog niet en onderhouden hoeft dus niet! Maar.. het paspoort biedt gelegenheid voor allerlei pluimage binnen de club.

Op de binnenkant is ruimte om de heel moderne lidmaatschapkaart te plaatsen. Op het eerste blad mag je je paspoortnummer zelf invullen, en te zijner tijd vraag je gewoon even aan de voorzitter en secretaris om een krabbeltje te zetten.

De volgende pagina`s zijn voor de PERSONALIA van jezelf en de AUTONALIA 1 van de fiat500. Met voorbedrukte plek voor het plaatsen van de pasfoto’s, maar zonder richtlijnen over open oogjes en niet lachen! Oh, ik zie dat er dat ik nog een invulling moet bedenken voor het onderschrift bij de foto;
Naam van de 500.

AUTONALIA 2 geeft een redelijke ruimte voor bijzondere kentekenen. Als ik klein schrijf komt dat wel goed. Ik heb namelijk zo`n bijzondere fiat, natuurlijk wordt dat de mooiste van de club, en raak je daar als trotse eigenaar nooit over uitgeschreven…

En dan komt AUTONALIA 3 met anderhalve pagina ruimte voor restauratiegegevens. Kijk, daaruit blijkt dat je er nu dus ook al echt bij hoort! Of de ruimte voldoende is om ons avontuur te verwoorden, is een vraag met een bekend antwoord…. Neen, dat gaat niet lukken. Ik zit nu al op pagina 16 van mijn weblog, en hij/zij staat gewoon te wachten in de schuur! Misschien kunnen we er een tekeningetje inzetten, zoals bij het huren van een auto op een italiaans vliegveld! Wie het ooit meegemaakt heeft krijgt nu een ohja moment….. Als je vraagt even aan te geven dat er al deukjes inzitten voordat je wegrijdt, en de deukjes natuurlijk rondom van groot tot groter niet te overzien zijn, dan, in dat geval, zetten ze wat kringen rondom de auto en VIA… Nou, ik stel me zo voor dat we dat in het paspoort ook gaan doen! Restauratie? Ja rondom!

AUTONALIA 4 hopen we nooit in te hoeven vullen. Het is de zwarte bladzijde, met ruimte voor datum, tijd, plaats en bijzonderheden van deelname aan botsingen ongelukjes en wat dies meer zij.

AUTONALIA 5 geeft dan weer ruimte voor een hele pagina van overige vermeldingswaardigheden.

CLUB-ONALIA 1 is de bladzijde waarmee je iedereen kunt laten zien, hoe actief je bent binnen de club, welke functies je hebt vervuld en of en welke evenementen je zelf hebt georganiseerd. Leuk, want een actieve club moet actieve leden hebben….we zullen wat moeten laten zien in de toekomst!

Bij CLUB-ONALIA 2 deelname aan evenementen heb ik het allereerste stempeltje vandaag ontvangen! Als we goed ons best doen, en alle pagina`s, 5 in totaal, vol hebben met stempels krijgen we een mooie bumperplaquette!

Tussen CLUB-ONALIA 2en CLUB-ONALIA 3 is zowaar een hele pagina gereserveerd voor deelname aan buitenlandse evenementen. Nu ik het nalees op de laatste bladzijde, zou het theoretisch zo kunnen zijn dat je deze pagina ook vol moet hebben voor de felbegeerde plaquette, maar dat vragen we nog eens na…

En omdat we, bij de fiat500club, heel enthousiast zijn, is er een pagina CLUB-ONALIA 3 met en door de 500 gewonnen prijzen.

De laatste twee pagina`s zijn voor en door het bestuur, met ruimte waarop zij aantekenigen mogen maken en een regelement over het gebruik, verlies en dat soort zaken. Ik denk echt niet dat ik het bestuur de gelegenheid geef om latere aanvullingen van bestuurlijke aard te maken. Ik denk ook niet dat ik ooit zo`n bumperplaquette zal krijgen…………
je denkt toch niet dat ik dit geweldige paspoort, waarin straks het wel en wee van mij en mijn giardiniera, in opbouw en uitvoering, stilstaand of rijdend, in voorspoed en tegenstand, staat beschreven, ooit over zal geven aan iemand anders?