Fiat 500 Giardiniera – 1960 voor Corine

colori parte due

Het kiezen van de kleur is niet zo eenvoudig als het lijkt…….
Weliswaar hebben bij de RDW heel hard `blauw` geroepen, maar daarentegen heb ik nu eenmaal in mijn hoofd geprent dat ik de auto zoveel mogelijk in originele staat wil hebben.

Dat wil zeggen, dat ik graag wil dat Erik dat voor me gaat doen, en dat ik ten behoeve van de foto’s af en toe ook mee zal helpen.
Ik ben bang dat ik een overall krijg, en slijp- en lasinstructies en dat ik wellicht besmet wordt met dat restauratievirus! Zover is het nog lang niet….je weet wel, eerst de bertone.

Terug naar de kleuren; Op pagina 4 van het weblog heb ik op twee momenten kleurcodes vermeld. Op de site van de fiat500club, heeft Johan van der Toolen een kleurenlijst geplaatst, waarin ook nog de maanden vermeld staan van de jaren waarin bepaalde kleuren zijn toegepast. Dat moet veel werk zijn geweest, complimenten.

Nu denk ik dat in de eerste maanden van productie van de Giardiniera alleen de kleur wit is gebruikt. Zeker weten doe ik het nog niet………..maar de kans bestaat. Hoewel je vanuit onze foto`s zou denken dat wij een rode hebben, bedriegt de schijn want er is een rode verf over de, niet opgeschuurde, witte lak gespoten.
We gaan eens kijken of we toegang kunnen vinden tot Fiat Italia om gegevens te achterhalen.

tip voor de lezer; Rustig wachten op colori parte tre.