Fiat 500 Giardiniera – 1960 voor Corine

Vandaag was de dag van de waarheid. Een afspraak bij de RDW. Een halve vrije dag heb je er wel voor nodig…………en een dosis geduld. Helaas mocht ik van Erik geen humoristische opmerkingen maken, maar al met al hebben we een enerverende middag gehad.

Resultaat….we hebben een nederlands kenteken! Het is gelukt.

Nu het verhaal.
Je begint met het “trekken” van een nummertjes, en je kijkt om je heen, en weet dan al vlug……dit is niet het laatste nummer dat we nodig hebben. Ik hoorde iemand telefonering met de mededeling “ik zit bij de RDW en het gaat best snel…..ik zit hier al twee uur!.

IMG_4213

We mochten komen, met de auto, die moest blijkbaar “zelf” rijdend het keurstation in. Geen probleem er zitten wielen onder.

IMG_4209

“Gelukkig” hadden de keurmeesters al een typegoedkeuring kunnen vinden in hun compuutertjes, dus hoefde niet alles opgemeten te worden. Dat de extra keurmeester (Giardiniera toch interessanter dan die dure Jaguar?) dat toch ging doen dan terzijde (niets van zeggen Corine, geen grapjes maken, dacht ik nog).

IMG_4204

Jammer dat er geen motor in ligt, zei de keurmeester. Waarop ik natuurlijk trots vertelde dat die er echt wel in zat, maar achterin, met motornummer (precies volgens “onze papieren”)

IMG_4202

Ja, hij zou ons echt wel terug zien voor een echte keuring, want dit kon zo de weg niet op. Nou, daar hadden wij wel op gerekend, dus dat was geen teleurstelling. En…welke kleur gaat het worden? Dat komt dan misschien op het kenteken te staan.
Misschien, dacht ik, maar hield braaf mijn mond want ik mocht geen grapjes maken. Mocht dat misschien nou toch gelukt zijn, dan hierbij alvast de onthulling! BLAUW, zoals op de foto bovenin mijn blog.

Dan de spannende minuten weer wachtend op de uitspraak, of de rekening, of wat dan ook….
Jawel er wordt een kenteken afgegeven maar wel met een wok! Met een wok, vroeg Erik onschuldig en Corine niet wetend? WOK is “wacht op keuring”. en de Douane zal jullie ook nog willen zien! Ons zien? Formulier invullen, nummertje trekken, wachten en wachten. Papieren weer ingeleverd en we zijn op pad gestuurd….”het Fiatje mag gaan”!

IMG_4201

Tot over een tijdje, dan gaan we weer fijn een halve dag terug………… in een blauwe giardiniera.