reageer (66) - eerste - .... - 153 - 154 - 155 - 156 - 157 - .... - laatste - inhoud - album - marktplaats

APK

12-05-2012

Gisteren was het zo ver, de keuring. Dus schorsing opgeheven, de boel verzekerd en hup naar Autoitalia.



Daar aangekomen wordt de auto aan een nauwkeurige keuring onderworpen.











Ook wordt het toespoor electronisch gecontroleerd.



Tot slot wordt het CO nog even afgesteld.



En met een goedkeuring op zak fijn weer naar huis. Op weg naar huis slaat het noodlot toe: Geen 3e en 4e versnelling meer. Niet lang nadenken, morgen de bak er onderuit. Wat moet je dan doen: - Accu er uit om de radiator en plastic kap los te kunnen maken



- Carburateur er af om de startmotor te kunnen verwijderen



- Uitlaat er onderuit - Kardanas er onderuit - Carterbescherming er onderuit - Hulpcilinder van de koppeling los - Massakabel los - Bedrading van de schakelaar voor de achteruit los - Kabel snelheidsmeter los. - Een kameraad optrommelen. - Motorblok met bak laten kantelen en de bak er af schuiven. We hebben de bak opengemaakt en wel ontdekt dat de schakelas was geblokkeerd door de blokkeerpennen, maar niet meteen ontdekt waarom dit gebeurt. Daarom haden we een reservebak opengemaakt.



Hierdoor werd ons vermoeden bevestigd dat er geen 2 maar 3 blokkeerpannen nodig zijn om het systeem te laten werken. Dit pennetje was dus het probleem.



Dus ook het derde pennetje er in gezet en de bak weer dichtgemaakt. Alles in omgekeerde volgorde gemonteerd en aan het eind van de dag was alles weer in orde.



abonneer op het blog en blijf op de hoogte!

emailadres


geef een reaktie