reageer (66) - eerste - .... - 98 - 99 - 100 - 101 - 102 - .... - laatste - inhoud - album - marktplaats

Remmen

23-07-2011

De honderste bijdrage alweer, best veel werk een Bertone restaureren. De remklauwen zijn gestraald en inmiddels mooi in metallic zilver gespoten, een heel verschil met hoe ze er een paar weken geleden nog uit zagen.







Ook heb ik reparatiesets aangeschaft, compleet met seals en nieuwe zuigers. Wat niet in dergelijke setjes zit zijn de ringetjes tussen de klauwhelften. Voor de Spider had ik ze toendertijd gekocht bij Remservice Utrecht..... maar die bleken ter ziele te zijn gegaan. Na veel telefoneren heb ik ze toch gevonden bij C&C in Baarlo.



Om ze af te monteren heb je natuurlijk ook bouten nodig en dan stop je er niet van die roestige dingen in. Ik straal de originele bouten en laat die opnieuw verzinken. Nadat ik de compressor-power enorm heb opgevoerd was het een genot om ze te stralen. (overigens zie ik op de foto dat ik een moer niet volledig geraakt heb).



Het verzinken moet, in verband met vakantie van de verzinker, nog even op zich laten wachten. Dus valt het remmen-hoofdstuk even stil. Maar er is nog voldoende te doen om je niet te hoeven vervelen.



abonneer op het blog en blijf op de hoogte!

emailadres


geef een reaktie